Naar hoofdinhoud
Wormerland

Wat wordt verstaan onder een voorlopige voorziening?

Bezwaar en beroep

De gemeente neemt veel besluiten. Het kan gebeuren dat u het niet met een besluit eens bent. U heeft bijvoorbeeld een vergunning aangevraagd, maar niet gekregen. Of uw buren hebben een omgevingsvergunning gekregen waar u het niet mee eens bent.

Meestal kunt u tegen een besluit bezwaar maken bij de gemeente. Dit houdt in dat u een bezwaarschrift indient, waarin u duidelijk opschrijft waarom u het niet met het besluit eens bent. De gemeente kijkt dan nog een keer naar het besluit en neemt een tweede besluit (beslissing op bezwaar). Bent u het ook niet eens met de beslissing op bezwaar? Dan kan u in beroep gaan bij de rechtbank.

Wat wordt verstaan onder een voorlopige voorziening?

Het besluit van de gemeente geldt ook tijdens de bezwaar- en beroepsprocedure. Als u wilt dat het besluit niet meteen ingaat, dan kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank. De voorzieningenrechter geeft dan een voorlopige beslissing om een bepaalde handeling uit te stellen of juist door te laten gaan. Dit kan alleen indien u al een bezwaar- of beroepschrift heeft ingediend. Waar u de voorlopige voorziening dient aan te vragen is afhankelijk van het type besluit, dit wordt in het besluit of publicatie vermeld.